Atölyeler
Çocuk ve yetişkin atölyeleri Kundura Hafıza arşivinin kaynaklık ettiği, ülkenin en önemli endüstriyel miraslarından Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın geçmiş, günümüz ve geleceğiyle bağlantı kurmayı amaçlıyor.
Atölye etkinlikleri, Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisinden ve Kundura Hafıza arşivinden ilham alıyor.
Herkesi farklı tema ve kavramları Kundura Hafıza’nın çokkatmanlı yapısında yer alan disiplinlerarası sahasında deneyimlemeye ve özgün içeriklerle hazırlanmış atölye çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz. Üretim ve yaratıcılığa odaklanarak her kesimden katılımcının bu diyaloğu sürdürmesini hedefliyoruz.
Okulumda Kültürel Miras
Okulumda Kültürel Miras Programının amacı toplumların dünyanın ortak kimliğini oluşturan yerel, geleneksel ve milli değerlerinin korunması, sürdürülmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için kültürel miras konusunda bir farkındalık ve bilinç yaratmak.
Program kapsamında öğrencilerle sürekli temas halinde bulunan öğretmenlere kültürel miras eğitimi verilerek müfredat derslerinde kültürel miras konusunda bir bilinç oluşturulması sağlanıyor. Böylelikle kültürel miras konusu Türkçe, tarih, sosyal bilgiler, görsel sanatlar, müzik gibi temel müfredat derslerine entegre edilebiliyor.
Söz konusu derslerin içeriklerinde kültürel miras kavramına yer vererek kültür varlıklarının anlaşılması ve benimsenmesine yönelik ders içi uyarlamalar da geliştirilebiliyor.
Programa kimler katılabilir?
Öğrencilerle doğrudan temas halinde olan öğretmenler.
Programın içeriği nedir?
Programda kültürel miras kavramının tarihsel geçmişi, somut ve somut olmayan ve doğal miras örnekleri, ulusal ve uluslararası kurumlar, okulların yapabilecekleri işbirlikleri, müfredat derslerine kültürel miras hakkında eklenebilecek etkinlikler tartışılıyor.
Katılımcılar programda neler öğreniyor?
Program kapsamında öğretmenler kültürel miras kavramının tarihi, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları, devam eden güncel çalışmaları, öğrencileri bu konularda nasıl bilgilendirebileceklerini öğreniyorlar Ayrıca öğrencilerine kültürel mirasla ilgili ne tür uygulamalar yaptırabilecekleri, bu konuda bir bilinç oluşturmaları için okul gezilerinde dikkat etmeleri gereken yöntemler de gösteriliyor.
Programın çıktısı nedir?
Programı tamamlayan katılımcılara Kundura Hafıza Kültürel Mirası Koruma Derneği tarafından bir Katılım Belgesi veriliyor.
Kurumsal Atölye ve Eğitimler
Beykoz Kundura’nın tarihi ve hafızasından hareketle tasarlanan bu program kapsamında, belli temalara odaklanan atölye çalışmalarını kurumların istek ve ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz.
Amatör arşivcilikten analog fotoğraf ve film ya da deri atölyelerine... Beykoz Kundura’da öğrenme yalnızca çocuklarla sınırlı değil.
Arşivcilik atölyesinde Kundura Hafıza’nın deneyimi ve birikimiyle gerçek bir arşivin içinden geçerek bu işin inceliklerini öğrenebilir, kendi arşivinizi inşa etmenin ilk adımlarını atabilirsiniz.
Analog film ve fotoğraf atölyesinde Kundura Hafıza’nın karanlık odasında uygulamalı olarak duayenleri vazgeçemediği bu tekniklerle tanışabilirsiniz.
Beykoz Kundura’nın 200 yıllık bir deri fabrikası olduğunu hatırlarsak, bu malzemeyi işleyerek kendi deri eşyalarınızı tasarlamayı öğreneceğiniz bir atölye için daha ideal bir mekân olabilir mi?